About

Wat is Crossfit?

Bij CrossFit maken we voornamelijk gebruik van elementen uit het turnen, olympisch gewichtheffen en de atletiek. De intensiteit van de training ligt bij CrossFit lessen hoog waardoor je in een korte tijd enorm veel werk verricht.

Vaak train je samen, motiveer je elkaar en bouw je een band op met de mensen om je heen. Bij CrossFit train je naast uithoudingsvermogen en kracht, ook snelheid, coördinatie, behendigheid en flexibiliteit. Dit wordt meestal niet los van elkaar, maar tegelijkertijd getraind tijdens specifieke bewegingen uit het olympisch gewichtheffen, turnen en de atletiek.

Daarnaast staat techniek bij CrossFit voorop. Er is altijd een coach aanwezig die de sportievelingen nauwlettend in de gaten houdt, zodat de kans op blessures minimaal is. De oefeningen worden zo veel mogelijk afgewisseld en uitgevoerd op een zo hoog mogelijke intensiteit, zodat je altijd een andere workout hebt. Je zult je nooit vervelen tijdens het sporten en je lichaam wordt telkens verrast zodat je vooruitgang blijft boeken.

Het mooie aan CrossFit is dat je algehele fitheid omhoog gaat. Overdag zul je meer energie hebben, je hebt meer zelfvertrouwen, je boodschappen tassen voelen ineens niet meer zo zwaar en je kunt nét even wat harder sprinten waardoor je vandaag wél de bus haalt!

Crossfit Imbellem

CrossFit Imbellem zorgt ervoor dat de inwoners van Dordrecht over de fysieke fitheid beschikken die ze nodig hebben om te kunnen zorgen voor zichzelf maar ook voor elkaar. Bij CrossFit Imbellem word je niet alleen fitter maar creëer je ook een nieuwe familie door de saamhorigheid die ontstaat tijdens de groepslessen. Onze coaches weten zich in deze unieke sport te onderscheiden van het gros.

Gecertificeerde "Coach for life"

Bij Imbellem krijg je jouw eigen “Coach for life”. Deze persoonlijke coach is er voor al jouw vragen. Je loopt je volledige 1 op 1 fundamentals traject door en iedere Personal Training die je doet zal zijn met deze coach. Zo heb je vanaf het begin direct een vriend in de box die jouw altijd zal blijven helpen en stimuleren. Dat geldt voor tijdens het sporten maar ook voor alle andere aspecten die belangrijk zijn voor je fitness, zoals voeding. Je kunt er van uitgaan dat jouw Coach for life beschikt over alle nodige kennis. Zo gebruiken wij de kennis over de anatomie en fysiologie van de mens om mensen veilig te laten trainen. Dat betekent niet alleen het letten op de uitvoering van de beweging, maar ook over een logische opbouw van de oefeningen. Zo kan het lichaam wennen aan de nieuwe intensiteit en impact. Kijk hier wie onze coaches zijn.

Blessures voorkomen en verminderen

CrossFit is geen blessuregevoelige sport, slechte coaching is blessuregevoelig. Wij doen er dus alles aan om blessures te voorkomen. Wij hebben de kennis in huis om de kans op blessures te minimaliseren. In onze workouts zit een gestructureerd accessory programma verwerkt. Dit programma is gericht op stabiliteit en mobiliteit van de gewrichten (Prehab). Ook geven we je tijdens je Personal Trainingen huiswerk mee waarin we jouw persoonlijke verbeterpunten en risicopunten aanpakken. Heb je bijvoorbeeld last van een zwakke rug? Wij zorgen dat niet alleen je core sterker wordt. We regelen ook dat alle andere spieren die je rug ondersteunen, zoals je bilspieren, sterker worden.

Massages en Revalidatie

We hebben een masseur, mylogenics practitioner en een fysiotherapeut in onze box. Hiermee zorgen we ervoor dat de klanten die, ondanks alle preventie maatregelen, toch blessures hebben zo weer op de been zijn.

Education

In elke les wordt voorlichting gegeven. Dit kan gaan over bijvoorbeeld trainingsleer, programmering, blessures of voeding. Het doel is om al onze members in te laten zien, waarom we bepaalde keuzes maken tijdens de trainingen.

Voedingsadvies

Tijdens de personal trainingen is er altijd tijd voor een advies over voeding. Wil je hier intensievere begeleiding voor, dan is dat uiteraard geen probleem. Je wilt een zo fit en gezond mogelijk lijf creëren tijdens de trainingen, dus je zult je voedingspatroon onder de loep moeten nemen om dit te stimuleren! Iedere “Coach for life” kan je hierbij helpen.

Stress vermindering

Het is natuurlijk heerlijk om je tijdens een training even uit te leven na je werk. Misschien heb je wel veel stress? Maar het is ook heerlijk om naast al die intensiteit ook even je rust te pakken en tot je zelf te keren. Je merkt dat je spieren strakker worden door het trainen, dus je moet ze ook weer losmaken. Daar hebben we speciale mobiliteitslessen en yoga lessen voor. In een rustige sfeer leren we je manieren om je lichaam soepel en gezond te houden.

Geschikt voor drukke mensen uit het bedrijfsleven

‘Imbellem in Bussiness’ zal zich voornamelijk richten op ondernemers en het bedrijfsleven. Ondernemers zijn vaak de mensen die een hoge stressfactor en weinig tijd hebben. Daarom bieden wij korte gestructureerde trainingen aan zodat je weer fris en met een leeg hoofd, door kan met je werk.

© Copyright - Crossfit Imbellem | Rechten van foto's zijn voorbehouden aan CrossFit Imbellem | Website gemaakt door Zendos